Wie ik ben

Wie ik ben en wat ik bied

Met veel plezier en voldoening verzorg ik sinds 2001 trainingen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Dit doe ik vanuit een groot verlangen een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van leerlingen en om leerkrachten te inspireren. Om dit te realiseren, verbind ik mij dagelijks met leerlingen, leerkrachten, schoolteams, pedagogisch medewerkers en ouders.

Als trainer doelgericht, betrokken en creatief

Na een succesvolle commerciële carrière ontstond bij mij de behoefte aan een betekenisvollere, authentiekere en vrijere werkomgeving. Deze omgeving heb ik vanaf 2001 vormgegeven. Sinds die tijd werk ik als een doelgerichte, betrokken en creatieve trainer.

Inmiddels heb ik vele honderden leerlingen, leerkrachten, schoolteams, ouders en trainers mogen inspireren, trainen en begeleiden. Ik werk voor individuele scholen, schoolbesturen, GGD’s, gemeenten en organisaties waaronder de Rijksuniversiteit Groningen.

Een veilig en prettig klassenklimaat creëren

Dat kinderen zich veilig voelen, zich gezien en gehoord voelen en zelfvertrouwen hebben, is volgens mij essentieel voor een goede ontwikkeling. Mijn trainingen hebben zich hier vanaf het begin altijd op gericht.

Sinds 2014 ligt mijn focus vooral op het scheppen van een veilig en prettig klassenklimaat voor leerlingen en leerkrachten. Ik werk daarbij op een oplossingsgerichte manier en met respect voor de gehele groep. Het resultaat hiervan is dat pesten niet of minder voorkomt. En als het wel voorkomt, dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Door deze aanpak ontstaat ook een groep waarin leerlingen zich verantwoordelijk voor elkaar voelen en verantwoordelijkheid nemen.

Verschillende trainingen

De Finse KiVa-methode is een prachtig instrument om op die manier aan een groep te werken. Sinds 2014 ben ik gecertificeerd internationaal KiVa-trainer en heb ik vele scholen voor KiVa Nederland getraind. Naast de KiVa-training geef ik ook nog andere trainingen gericht op het scheppen van een veilig klassenklimaat en begeleid ik onrustige groepen.

Contact

Wilt u meer over mij weten of met mij samenwerken? Neem dan gerust contact met mij op.

Wie ik ben